Avto
13 ogledov

V toyotah se bomo vse bolj dotikali

Toyota fun vii Toyota
Toyota očitno pripravlja velike novosti pri upravljanju pomožnih funkcij svojih avtomobilov, saj njena nova patenta dajeta slutiti, da bodo v notranjosti namesto gumbov kmalu kraljevali le še zasloni na dotik, naprave pa bomo polnili na daljavo.

Toyota je v prijavi patenta tehnologiji nadela ime Intellitouch, kot pojasnjuje v spremnem besedilu, pa gre za na dotik občutljive zaslone, ki bodo sestavni del motornih vozil. S tem japonski gigant sledi nekaterim proizvajalcem, ki revolucijo naprav, ki jih upravljamo z dotiki, že prenašajo v notranjost avtomobilov, denimo MyFord Touch.

Odložiš telefon, vzameš polnega

Drugi prijavljen patent je prav tako zanimiv in tudi nakazuje trend v avtomobilski industriji. Toyota ga je prijavila pod imenom eBin, v opis pa suhoparno pripisala, da gre za predal za različne elektronske naprave. Posebnost pa je, da ima ta predalček vgrajeno tehnologijo indukcijskega polnjenja akumulatorjev na daljavo, kar v uporabniškem jeziku pomeni, da bo lastnik svoj telefon ali drugo napravo preprosto spustil v predal, ta pa se bo nato samodejno polnil brez potrebe po raztegovanju in priključevanju kablov.

Bo pa morala biti naprava seveda prilagojena za takšno polnjenje, bodisi tovarniško ali pa s pomočjo posebne škatlice, v katero bo vstavljena. Chrysler bo podobno rešitev ponudil že v kratkem, medtem ko General Motors prav tako snuje nekaj podobnega kot pri Toyoti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.