Več tisoč evrov nagrade za delavce

Foto: Epa
Foto: Epa
Večino bodo dobili na svoje račune, nekaj bo šlo v njihove pokojninske sklade.
Oglej si celoten članek

V kolikor podjetje ustvarja dobičke, se lahko tudi delavci nadejajo zasluženim nagradam. Ne v vseh podjetjih, v nekaterih pač. Eden takšnih je Porsche.

Za podjetje je bilo leto 2018 rekordno po dobičkih, ti so v primerjavi z letom prej narastli za deset odstotkov. Očitno so se vodilni nekaj slednjega odločili razdeliti med delavce. Nagrade so sanjske.

V letošnjem letu bodo delavci podjetja prejeli kar 9.700 evrov nagrade; devet tisočakov jim bo podjetje nakazalo na račun, ostalo gre v njihove pokojninske sklade. Nagrado bodo izplačali okrog 25 tisoč zaposlenim, so sporočili s podjetja.

Lansko leto je bilo že drugo zapored, ko je Porsche zabeležil rast. V lanskem letu je svojim delavcem izplačal sto evrov manj kot letos, zato pa jim je kak mesec pred tem k plači dodal 356 evrov, saj so zabeležili 70-letnico znamke.

Avto Tudi porsche se ni mogel upreti zadnjim trendom

Avto Na obali Atlantika se je potopila ladja z dva tisoč audiji in porscheji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:21 23. Marec 2019.

    To se mora končat;dobavitelje sestavnih delov pa stiskajo za vsak cent popusta in potem delijo lahko tako visoke nagrade.Sramotno...in kdo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.