Avto
3175 ogledov

Več tisoč evrov nagrade za delavce

Porsche proizvodnja Epa
Večino bodo dobili na svoje račune, nekaj bo šlo v njihove pokojninske sklade.

V kolikor podjetje ustvarja dobičke, se lahko tudi delavci nadejajo zasluženim nagradam. Ne v vseh podjetjih, v nekaterih pač. Eden takšnih je Porsche.

Za podjetje je bilo leto 2018 rekordno po dobičkih, ti so v primerjavi z letom prej narastli za deset odstotkov. Očitno so se vodilni nekaj slednjega odločili razdeliti med delavce. Nagrade so sanjske.

V letošnjem letu bodo delavci podjetja prejeli kar 9.700 evrov nagrade; devet tisočakov jim bo podjetje nakazalo na račun, ostalo gre v njihove pokojninske sklade. Nagrado bodo izplačali okrog 25 tisoč zaposlenim, so sporočili s podjetja.

Lansko leto je bilo že drugo zapored, ko je Porsche zabeležil rast. V lanskem letu je svojim delavcem izplačal sto evrov manj kot letos, zato pa jim je kak mesec pred tem k plači dodal 356 evrov, saj so zabeležili 70-letnico znamke.

Porsche cayenne coupe Avto Tudi porsche se ni mogel upreti zadnjim trendom Avto Na obali Atlantika se je potopila ladja z dva tisoč audiji in porscheji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • romzy 20:21 23.marec 2019.

    To se mora končat;dobavitelje sestavnih delov pa stiskajo za vsak cent popusta in potem delijo lahko tako visoke nagrade.Sramotno...in kdo je pol ustvaro dodano vrednost...nemški delavci sigurno ne!