Velika sprememba pri Volkswagnu

Foto: epa
Foto: epa
Napovedovali so velike spremembe in to je očitno prva v nizu.
Oglej si celoten članek

Nadzorni svet koncerna je odločil, da je novi prvi mož avtomobilskega koncerna Volkswagen Herbert Diess. Zamenjal bo Mathiasa Müllerja, ki je bil na čelu koncerna od izbruha afere z izpušnimi plini septembra 2015. 

Koncern je v torek napovedal, da bo kmalu izvedel večje prestrukturiranje, pri čemer je zamenjava vodstva koncern očitno eden prvih korakov. 

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da po novem koncerna ne bodo več vodili tako centralno kot doslej. Vodje posameznih blagovnih znamk bodo prevzeli tudi naloge vodenja koncerna v celoti. Diess bo kot predsednik uprave celotnega koncerna še naprej odgovoren za vodenje blagovne znamke VW, po novem pa še za raziskave in razvoj v koncernu. Vodja Audija Rupert Satdler bo odgovoren za prodajo in distribucijo, šef Porscheja Oliver Blume pa za proizvodnjo.

 

Prihajajo novi razredi 

Koncern bo uvedel nove razrede znamk. Uvedli bodo oznake volumen, premium in super premium. Skušali bodo tudi doseči pogoje, da bi enota gospodarskih vozil Truck & Bus lahko vstopila na borzo.

Po poročanju tednika Spiegel bodo posamezne znamke tako razdelili v štiri skupine - v razredu volumen bodo vozila znamk VW, Škoda in Seat, v premijskem razredu bo znamka Audi, v "super premijskem" oz. športnem pa znamke Porsche, Bentley, Bugatti in Lamborghini. V razredu gospodarskih vozil pa bodo združene znamke Man, Scania in druga lahka dostavna vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.