Avto
3368 ogledov

Velika sprememba pri Volkswagnu

Herbert Diess epa
Napovedovali so velike spremembe in to je očitno prva v nizu.

Nadzorni svet koncerna je odločil, da je novi prvi mož avtomobilskega koncerna Volkswagen Herbert Diess. Zamenjal bo Mathiasa Müllerja, ki je bil na čelu koncerna od izbruha afere z izpušnimi plini septembra 2015. 

Koncern je v torek napovedal, da bo kmalu izvedel večje prestrukturiranje, pri čemer je zamenjava vodstva koncern očitno eden prvih korakov. 

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da po novem koncerna ne bodo več vodili tako centralno kot doslej. Vodje posameznih blagovnih znamk bodo prevzeli tudi naloge vodenja koncerna v celoti. Diess bo kot predsednik uprave celotnega koncerna še naprej odgovoren za vodenje blagovne znamke VW, po novem pa še za raziskave in razvoj v koncernu. Vodja Audija Rupert Satdler bo odgovoren za prodajo in distribucijo, šef Porscheja Oliver Blume pa za proizvodnjo.

 

Prihajajo novi razredi 

Koncern bo uvedel nove razrede znamk. Uvedli bodo oznake volumen, premium in super premium. Skušali bodo tudi doseči pogoje, da bi enota gospodarskih vozil Truck & Bus lahko vstopila na borzo.

Po poročanju tednika Spiegel bodo posamezne znamke tako razdelili v štiri skupine - v razredu volumen bodo vozila znamk VW, Škoda in Seat, v premijskem razredu bo znamka Audi, v "super premijskem" oz. športnem pa znamke Porsche, Bentley, Bugatti in Lamborghini. V razredu gospodarskih vozil pa bodo združene znamke Man, Scania in druga lahka dostavna vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.