Avto
21957 ogledov

Potrjeno: Volkswagen bo ukinil zelo znan model

Volkswagen beetle Andrej Leban
Volkswagen ne bo več bo več izdeloval naslednje generacije enega svojih najbolj znanih modelov.

Volkswagen beetle nima več prihodnosti. To je ob robu avtosalona v Ženevi za Autocar potrdil Frank Welsch, vodja razvojnega oddelka pri znamki Volkswagen. 

Dve ali tri generacije so za avto, ki je bil kot novi beetle oživljen na podlagi legendarnega originalnega modela, povsem dovolj, je bil jasen Welsch. "Ne moremo tega koncepta ponavljati in imeti novega, novega, novega beetla."

Welsch sicer še ni sporočil, kdaj bo beetle dokončno pomahal v slovo, verjetno pa ga bodo izdelovali vsaj še kakšno leto ali dve. Takrat bosta njegovo mesto dokončno prevzela T-roc in bodoči električni I.D. buzz.

volkswagen beetle turbo | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Odločitev je bila sicer kar pričakovana glede na premik, ki se je zgodil pri kupcih od tradicionalnih k bolj trendovskim križancem. Originalnega hrošča so pri VW izdelovali med 1938 in 2003, oživljenega beetla pa od leta 1997 dalje. Zdajšnjo drugo generacijo so predstavili leta 2011 in ji skušali vdahniti bolj športni duh, a brez pretiranega prodajnega uspeha. 

Nedavno je Volkswagen najavil, da v Evropi ne bo več prodajal jette.

Volkswagen T-Roc Veliko jih boste videli Avto Volkswagen T-roc želi na vrh Golf TDI avtomatik Uradno Avto Kaj vemo o 8. generaciji golfa?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 15:09 13.marec 2018.

    izdelajte starga hrošča ,seveda z klimo pa manjšo porabo in pustite mu pleh tak kot je bil takrat in šasijo seveda in avto bo za nadaljnih 100 let dober.ampak problem je ker potem ne bo mastnega dobička