Veliko jih pozabi plačati gorivo

Foto: Uroš Podgorelec
Foto: Uroš Podgorelec
Ljubljanski policisti so pred kratkim prijeli 27-letnega moškega, ki je osumljen več kaznivih dejanj tatvin. Osumljeni naj bi od marca lani na več bencinskih servisih odtujil za 12.500 evrov goriv. Na Petrolu so za zurnal24.si dejali, da kraj z naraščanjem cen goriv ni več kot v preteklosti.
Oglej si celoten članek

Pri Petrolu so nam odgovorili, da največje število tatvin goriv beležijo v večjih mestih, kot so Ljubljana, Celje in Maribor, kjer je večja koncentracija bencinskih servisov. Razlog je predvsem v sami frekvenci prometa, pa tudi način samostrežne prodaje goriva.

Petrol sistematično namenja sredstva za zagotavljanje varnosti na svojih bencinskih servisih, skladno z razvojem stroke in varnostno politiko družbe. Bencinski servisi so opremljeni z video-nadzornim sistemom, ki je ob okrepljenemu sodelovanju s  policijo in kazenskim sodstvom doprineslo k temu, da se je kraja goriv z rekordnimi cenami goriv v primerjavi s preteklostjo povečala le minimalno.

Veliko jih pozabi plačati račun

"Delež naknadnih plačil je znaten. Imamo kar nekaj primerov, ko stranke nenamerno pozabijo plačati gorivo in seveda poravnajo dolg kasneje, je pa tudi precej primerov, ko stranke poravnajo dolg po »obisku« policije ali celo v samem kazenskem postopku, ki se v tovrstnih primerih relativno hitro odvija," pojasnjujejo v Petrolu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.