Avto
150 ogledov

Veliko jih pozabi plačati gorivo

bencinska črpalka Uroš Podgorelec
Ljubljanski policisti so pred kratkim prijeli 27-letnega moškega, ki je osumljen več kaznivih dejanj tatvin. Osumljeni naj bi od marca lani na več bencinskih servisih odtujil za 12.500 evrov goriv. Na Petrolu so za zurnal24.si dejali, da kraj z naraščanjem cen goriv ni več kot v preteklosti.

Pri Petrolu so nam odgovorili, da največje število tatvin goriv beležijo v večjih mestih, kot so Ljubljana, Celje in Maribor, kjer je večja koncentracija bencinskih servisov. Razlog je predvsem v sami frekvenci prometa, pa tudi način samostrežne prodaje goriva.

Petrol sistematično namenja sredstva za zagotavljanje varnosti na svojih bencinskih servisih, skladno z razvojem stroke in varnostno politiko družbe. Bencinski servisi so opremljeni z video-nadzornim sistemom, ki je ob okrepljenemu sodelovanju s  policijo in kazenskim sodstvom doprineslo k temu, da se je kraja goriv z rekordnimi cenami goriv v primerjavi s preteklostjo povečala le minimalno.

Veliko jih pozabi plačati račun

"Delež naknadnih plačil je znaten. Imamo kar nekaj primerov, ko stranke nenamerno pozabijo plačati gorivo in seveda poravnajo dolg kasneje, je pa tudi precej primerov, ko stranke poravnajo dolg po »obisku« policije ali celo v samem kazenskem postopku, ki se v tovrstnih primerih relativno hitro odvija," pojasnjujejo v Petrolu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.