Verige vsaj v prtljažnik

Foto: Žurnal24 main Verige uporabljamo le, kadar zimska pnevmatika ob stiku s podlago nima več zados
Obvezna oprema. Kadar močno sneži, zimske pnevmatike niso več dovolj.
Oglej si celoten članek

“Vremenske razmere vožnjo pozimi zelo otežujejo, vidljivost je slabša, bistveno slabši je tudi oprijem pnevmatik z asfaltom,” opozarja inštruktor varne vožnje Miro Kacin in dodaja: “Zimske pnevmatike tako velikokrat ne predstavljajo zadostne zimske opreme, predvsem ne med močnim sneženjem.”

Ključna prava velikost
Pri verigah je ključno, da njihova velikost ustreza pnevmatikam na vozilu. Če imate pri hiši več vozil, ki jih ne uporabljate istočasno, je zato dobrodošlo, če kupite takšne verige, ki se bodo prilegale čim več različno velikim platiščem.

120 evrov znaša kazen, če med 15. novembrom in 15. marcem na vozilu nimate primerne zimske opreme. Če pri tem še ovirate promet, vas lahko doleti globa 400 evrov.

Pri verigah je poleg tega pomembno, da jih je čim preprosteje namestiti.

Z verigami le po snegu
Čeprav so na trgu tudi verige, ki omogočajo vožnjo tudi po samo razmočeni ali celo suhi podlagi, jih je dobro uporabljati le, če je na cesti dovolj snega. Vselej upoštevajte tudi na izdelku navedene hitrostne omejitve. Če klasične verige (tudi plastične) uporabljate po le razmočeni podlagi, jih lahko uničite, škodite pa tudi cesti in svoji denarnici, saj vas lahko policisti za tako vožnjo oglobijo s 120 evri. Če pri tem še ovirate promet, pa vam grozi kazen 400 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.