Vetrobransko steklo prihodnosti

Jaguar razvija koncept virtualnega vetrobranskega stekla.
Oglej si celoten članek

Britanska znamka prestižnih športnih vozil svet digitalnih dirkaških iger, pri katerih igralec vse vitalne podatke o vozilu spremlja na zaslonu, seli v resnične avtomobile. 

Kot kaže prvi vpogled v tehnologijo prek spletnega filmčka, Jaguar sicer trenutno največ poudarka pri tehnologiji daje ljubiteljem dirkanja, saj se poleg hitrosti, vrtljajev in trenutne prestave vozniku pred očmi prikazujejo še štoparica, časi minulih krogov in celo optimalna linija, navodila za zaviranje ter stožci za trening vijuganja. Posebna sladkorčka v prikazanem konceptu so virtualni avtomobili, ki lahko vozniku narekujejo tempo, ali možnost prepoznavanja gest za upravljanje z določenimi funkcijami. 

Vpeljava takšnega vetrobranskega stekla v avtomobile je za zdaj še precej oddaljena, a je po napovedih iz znamke precej verjetno, da bodo v jaguarjih in verjetno tudi land roverjih prihodnosti klasični merilniki kmalu stopili v ozadje, saj se bodo vozniku vsi podatki o vožnji, navigaciji in o morebitnih nevarnostih prikazovali kar na steklu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.