Vettel naj bi po cesti divjal 350 km/h

Na spletu se je pojavil posnetek ferrarija F12, ki drvi po javni cesti pri hitrosti kar 350 km/h. Vozil naj bi ga Sebastian Vettel.
Oglej si celoten članek

Ljubiteljem hitrosti te dni buri duhove posnetek ferrarija F12, ki drvi po javni cesti v Abu Dhabiju. Tudi če v zalivski državici ne bi veljale nikakršne hitrostne omejitve, vse skupaj zaradi ostalih avtomobilov na cesti izgleda precej nespametno. 

A za dodatno vznemirjenje je poskrbel nemški novinar Matthias Malmedie, saj je ob videu, ki ga je objavil, zapisal, da za volanom sedi sam (zdaj že nekdanji) svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel.

Z Malmediem sta namreč dobra prijatelja, novinar pa naj bi tudi sedel na sopotnikovem sedežu in snemal dirjanje po puščavski tripasovnici. "Rad imam Vettla! Skoraj uradno je že podpisal pogodbo s Ferrarijem, tu pa že sprošča svoje frustracije v Abu Dhabiju," je ob videu pripisal Malmedia.

Vseeno ima zgodba nekaj lukenj. Prva je že ta, da bi se zdelo res nespametno, če bi Vettel res javno dirkal pri takšni hitrosti. Druga pa je kvaliteta videa. Kaj Malmedia res nima kakšnega novejšega iphona ali podobne napravice, da je kvaliteta slike tako slaba?

Foto: Ferrari Ferrari F12 Pa še fotoaparat je snemalec držal po amatersko pokončno. Je pa pogled na sopotnikov merilnik hitrosti in vrtljajev resnično impresiven.

Zanimivo pa se je med komentatorji vnela tudi razprava glede tega, ali bi lahko policisti sploh ujeli hitrega ferrarija in mu dokazali hitrost. Tako naj bi merilniki hitrosti, ki jih uporablja večina policij, lahko merila hitrosti le do 300 km/h.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:07 27. November 2014.

    Hmm, za malo boljši telefon s HD kamero jim je pa zmanjkalo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.