Video: ko na pet milijonov evrov vreden avto začne padati dež

Foto: Bugatti Bugatti mistral Foto: Bugatti Bugatti mistral Foto: Bugatti Bugatti mistral Foto: Bugatti Bugatti mistral Foto: Bugatti Bugatti mistral Foto: Bugatti Bugatti mistral Foto: Bugatti Bugatti mistral
Tehnološko čudo se v dežju ne znajde najbolje.
Oglej si celoten članek

Bugatti mistral je avto, s katerim se znamka za vedno poslavlja od bencinskega pogona. Gre za roadsterski avto na osnovi modela chiron, ki pa so ga močno spremenili in že nakazali tudi prihodnost pod novim lastnikom, hrvaškim Rimcem. Zadnje luči v X obliki naj bi namreč povzeli tudi prihodnji bugattiji.

Mistral bodo izdelali v 99 primerkih. Zaradi številnih dodelav v obliki in vsebini je že tako visoka cena chirona pri mistralu šinila v stratosfero, saj je mistral ocenjen na pet milijonov evrov. Kljub temu pa je zaradi zanimanja petičnih kupcev ta menda najhitrejši serijski roadster na svetu že zdavnaj razprodan.

Pred kratkim so mistrala v prototipni različici ponosno pokazali na vsakoletnem srečanju prestižnih vozil Concorso d'Eleganza Viila d'Este ob jezeru Como v Italiji. Zagodel pa jo je dež. Izkazalo se je, da avto sploh nima pomične strehe. Vozniku ni preostalo drugega, kot da je avto prevažal naokoli z dežnikom.

Da bi bili tudi pri serijskih vozilih lastniki prisiljeni voziti z dežniki, se zdi nepredstavljivo. Vendar pri Bugattiju za zdaj niso povedali, kakšne vrste zasilne strehe se lahko nadejajo. 

Prototip je naokoli poganjal elektromotor, medtem ko bodo v mistrale še zadnjič vgradili znameniti osemlitrski W16 motor s 1.103 kilovati (1.500 KM).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:15 10. Junij 2023.

    Peeptoe shoe, grdavž in polizdelek!

  • 12:02 10. Junij 2023.

    Moram rect, da hrvati niso francozi in ne znajo delat chic dizajn. Loh je tehnoloski cudez, vixualno pa ne preprica. …

  • 11:03 10. Junij 2023.

    Čez 2762 dni bodo take avtomobile izdelali brez volana in pedal, ker bodo prepovedani.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.