Virus Zika prekrižal visokoleteče načrte indijskega avtomobila

Foto: Tata Motors
Foto: Tata Motors
Indijski avtomobilski proizvajalec Tata Motors razmišlja o preimenovanju svoje nove kombilimuzine, ki jo bo kmalu dal na trg, saj jo je precej nesrečno poimenoval zica.
Oglej si celoten članek

Ker po vsem svetu trenutno narašča strah pred virusom s tako rekoč enakim imenom, v Tati sedaj "ocenjujejo celotno situacijo". Dokončne odločitve še niso sprejeli.

Reklamiral ga je Messi

Indijska družba je v zadnjih tednih vodila intenzivno oglaševalko kampanjo za svojo malo zico, v kateri je ob avtomobilu glavna zvezda nogometaš Barcelone Lionel Messi.

Avtomobil nameravajo predstaviti na indijskem avtomobilskem salonu Auto Expo 2016, ki bo v New Delhiju vrata odprl ta teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vse skupaj pa na smolo Tate sovpada s širjenjem virusa Zika, kar zveni enako kot zica, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) v ponedeljek razglasila za nevarnost za javno zdravje po vsem svetu.

Ponesrečena imena avtomobilov

Težavo s poimenovanjem avtomobila so imeli tudi pri Chevroletu z modelom SS. SS je bila v nacistični Nemčiji oznaka za paravojaško organizacijo. Pri ameriškem proizvajalcu avtomobilov so z imenom SS (super sport) mislili povsem na nekaj drugega kot nacizem, a je bila že oznaka dovolj, da vozilo izraelskih cest ni videlo.

Manager izraelskega spominskega centra o Holokavstu Baruch Shuv je takrat pojasnil: "Uporaba imena, pa čeprav na avtomobilu je zelo neprimerna. To ni ime, ki bo vozilu prineslo uspeh in ponos."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.