Avto
13 ogledov

Virus Zika prekrižal visokoleteče načrte indijskega avtomobila

Zica Tata Motors
Indijski avtomobilski proizvajalec Tata Motors razmišlja o preimenovanju svoje nove kombilimuzine, ki jo bo kmalu dal na trg, saj jo je precej nesrečno poimenoval zica.

Ker po vsem svetu trenutno narašča strah pred virusom s tako rekoč enakim imenom, v Tati sedaj "ocenjujejo celotno situacijo". Dokončne odločitve še niso sprejeli.

Reklamiral ga je Messi

Indijska družba je v zadnjih tednih vodila intenzivno oglaševalko kampanjo za svojo malo zico, v kateri je ob avtomobilu glavna zvezda nogometaš Barcelone Lionel Messi.

Avtomobil nameravajo predstaviti na indijskem avtomobilskem salonu Auto Expo 2016, ki bo v New Delhiju vrata odprl ta teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vse skupaj pa na smolo Tate sovpada s širjenjem virusa Zika, kar zveni enako kot zica, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) v ponedeljek razglasila za nevarnost za javno zdravje po vsem svetu.

Ponesrečena imena avtomobilov

Težavo s poimenovanjem avtomobila so imeli tudi pri Chevroletu z modelom SS. SS je bila v nacistični Nemčiji oznaka za paravojaško organizacijo. Pri ameriškem proizvajalcu avtomobilov so z imenom SS (super sport) mislili povsem na nekaj drugega kot nacizem, a je bila že oznaka dovolj, da vozilo izraelskih cest ni videlo.

Manager izraelskega spominskega centra o Holokavstu Baruch Shuv je takrat pojasnil: "Uporaba imena, pa čeprav na avtomobilu je zelo neprimerna. To ni ime, ki bo vozilu prineslo uspeh in ponos."

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:47 02.februar 2016.

    "Težavo s poimenovanjem avtomobila so imeli tudi pri Chevroletu z modelom SS."No ampak Chevrole bi lahko predvidel kaj bo tako poimenovanje prineslo. Tata motors pa ni mogel pričakovat tega virusa. Chevrole si je čisto sam kriv ker premalo razmišlja.