Avto
12 ogledov

Direktor Tate Motors omahnil v smrt

Karl Slym Reuters
Karl Slym, direktor Tata Motors, ki ima med drugim v lasti znamki Jaguar in Land Rover, je umrl po padcu s hotelskega okna.

Tajska policija je še vedno skrivnostna o okoliščinah smrti Karla Slyma, ki je v noči na nedeljo umrl v luksuznem hotelu Shangri-La v Bangkoku, vseeno pa sumi, da gre za samomor.

51-letni Slym se je mudil na Tajskem na srečanju vodij tamkajšnje izpostave družbe Tata Motors. Skupaj z ženo je bival v sobi v 22. nadstropju. Njegovo truplo so uslužbenci hotela našli v nedeljo v četrtem nadstropju. Kje je bila v času tragedije njegova žena, ni znano.

Med drugim naj bi v njegovi hotelski sobi našli pismo na treh straneh v angleščini, a za zdaj ni znano, ali je poslovilne narave, saj ga še prevajajo v tajščino. Policija v sobi ni našla sledov kakšnega prepira ali pretepa, je pa bilo dokaj ozko okno njegove sobe odprto. Slym, ki je bil močne postave, je tako očitno moral splezati nanj. 

Pomagal naj bi k novi poti navzgor

Tata Motors je v izjavi za javnost Slyma opisala kot zelo predanega človeka v zelo zaostrenih razmerah na trgu. Britanec Slym je bil dolga leta zaposlen pri General Motorsu, Tati Motors pa se je pridružil pred dvema letoma, da bi pomagal pri oživitvi padajočih prodajnih številk zaradi vse številčnejše konkurnece v Indiji in drugih trgih v razvoju, še posebej, ko se je projekt poceni modela nano izkazal bolj kot ne za neuspeh.

Pod njegovim vodstvom so tako nedavno uvedli popolnoma nov bencinski motor, ki so ga krvavo potrebovali, prav tako naj bi kmalu dali na trg povsem novo generacijo kompatkne (kombi)limuzine.

Vodenje luksuznih znamk Jaguar in Land Rover sicer ni bilo neposredno v njegovih rokah. Zaradi vesti o smrti so delnice Tate Motors padle za več kot štiri odstotke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.