Vladno darilo imetnikom starih roza vozniških dovoljenj

Foto: D. J.
Foto: D. J.
Vsi, ki imate še staro različico vozniškega dovoljenja, izdelanega na roza podlagi, vam vlada sporoča, da vam ga še ni potrebno tako hitro zamenjati. Novi rok je ...
Oglej si celoten članek

Predlagani novi zakon o voznikih, ki ga je vlada sprejela na seji in poslala v parlamentarni postopek po rednem postopku, med drugim spreminja rok, do katerega je treba zamenjati stara vozniška dovoljenja, izdana še na roza obrazcih.

Veljaven rok 30. april 2018 za zamenjavo vozniških dovoljenj je tako podaljšan na 19. januar 2023. Seveda pa morajo imetniki to dovoljenje z novim plastičnim dovoljenjem zamenjati že prej, če jim vmes roza dovoljenje poteče po rednem postopku.

Poteza vlade omogoča, da se bo "po naravni poti" zamenjalo precej več starih dovoljenj in ne bo treba čez leto in pol na vrat na nos na upravne enote romati tisočim Slovencem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 33

  • 12:44 28. December 2018.

    Vsak dan sem prečkal s PL HR-BiH mejo. Pa mi reče Bos. policist, zakaj ne prestopam z osebno, da njemu …

  • 12:06 28. December 2018.

    Danes sem za to zvedel , ko sem tole prebral. Država bi morala in je dolžna , da osebno obvesti …

  • 19:06 23. September 2016.

    na banki uporabljam vozniško zadnjih 10 let brez problema

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.