Avto
42032 ogledov

Vladno darilo imetnikom starih roza vozniških dovoljenj

Vozniška dovoljenja D. J.
Vsi, ki imate še staro različico vozniškega dovoljenja, izdelanega na roza podlagi, vam vlada sporoča, da vam ga še ni potrebno tako hitro zamenjati. Novi rok je ...

Predlagani novi zakon o voznikih, ki ga je vlada sprejela na seji in poslala v parlamentarni postopek po rednem postopku, med drugim spreminja rok, do katerega je treba zamenjati stara vozniška dovoljenja, izdana še na roza obrazcih.

Veljaven rok 30. april 2018 za zamenjavo vozniških dovoljenj je tako podaljšan na 19. januar 2023. Seveda pa morajo imetniki to dovoljenje z novim plastičnim dovoljenjem zamenjati že prej, če jim vmes roza dovoljenje poteče po rednem postopku.

Poteza vlade omogoča, da se bo "po naravni poti" zamenjalo precej več starih dovoljenj in ne bo treba čez leto in pol na vrat na nos na upravne enote romati tisočim Slovencem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 33
  • Žurnalček 12:44 28.december 2018.

    Vsak dan sem prečkal s PL HR-BiH mejo. Pa mi reče Bos. policist, zakaj ne prestopam z osebno, da njemu ni treba PL gurat u komjutor. Naslednji dan pridem z osebno, me pa HR vpraša , če imam še kakšen ...prikaži večen drug dokument . Jaz pa, za kaj pa. Ja osebna vam je potekla . Ja imam saj sem bil včeraj tu z njim in nadaljujem, dejte vi mene spustit in če me spusti še BiH , ki me je navlekel na OI v redu , drugače pridem pa nazaj. Pravi , ne razumete vaše situacije. Morali bi vas poslati v ZG po nadomestni PL

  • Žurnalček 12:06 28.december 2018.

    Danes sem za to zvedel , ko sem tole prebral. Država bi morala in je dolžna , da osebno obvesti vsakega imetnika roza dovoljenja posebej , kajti tu ne gre za zamenjavo listine ampak če zamudiš , izbris dovoljenja - ...prikaži več- izpita - za to pa UE nima nikakršnje pravice, kajti izpit ti lahko vzame samo sodnik ! Alo vsi študiranci , do leta 2020 morate zamenjati diplome na UE ! A zakaj ? Zato ker ni več Univerza Edvarda Kardelja , ampak samo Univerza v LJ . Kaj se čudite , razlike ni !

  • bendover 19:06 23.september 2016.

    na banki uporabljam vozniško zadnjih 10 let brez problema