Volkswagen: Električni avto sam parkira na brezžični polnilni točki

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Pri skupini Volkswagen so predstavili projekt V-charge. Gre za kombinacijo samodejnega parkiranja in sistema polnjenja akumulatorja električnega avtomobila na daljavo.
Oglej si celoten članek

Sistem V-charge vozniku omogoča, da se pripelje do vhoda trgovskega centra in zapusti vozilo. S pomočjo pametnega telefona voznik aktivira sistem samodejnega parkiranja avtomobila. Vozilo v trenutku prejme digitalni 3-D zemljevid garažne hiše, ki vozilu pomaga pri vodenju do praznega parkirnega prostora.

Če je parkirni prostor opremljen s sistemom induktivnega polnjenja baterije vozila, bo sistem V-charge vozilo vodil do polnilnega mesta z induktivnim polnjenjem. Ko bo baterija električnega avtomobila napolnjena, bo vozilo zapustilo polnilno mesto in se odpeljalo do praznega klasičnega parkirnega prostora in mesto odstopilo drugemu električnemu vozilu.

Ko bo želel voznik zapustiti trgovski center, bo s pomočjo aplikacije na telefonu "poklical" svoje vozilo, ki ga bo pričakal na mestu, kjer ga je zapustil. Volkswagen pri projektu V-charge sodeluje s švicarskim tehnološkim inštitutom (ETH), Boschem in še nekaterimi partnerji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.