Avto
18 ogledov

Volkswagen: Električni avto sam parkira na brezžični polnilni točki

Induktivno polnjenje električnega avtomobila Volkswagen
Pri skupini Volkswagen so predstavili projekt V-charge. Gre za kombinacijo samodejnega parkiranja in sistema polnjenja akumulatorja električnega avtomobila na daljavo.

Sistem V-charge vozniku omogoča, da se pripelje do vhoda trgovskega centra in zapusti vozilo. S pomočjo pametnega telefona voznik aktivira sistem samodejnega parkiranja avtomobila. Vozilo v trenutku prejme digitalni 3-D zemljevid garažne hiše, ki vozilu pomaga pri vodenju do praznega parkirnega prostora.

Če je parkirni prostor opremljen s sistemom induktivnega polnjenja baterije vozila, bo sistem V-charge vozilo vodil do polnilnega mesta z induktivnim polnjenjem. Ko bo baterija električnega avtomobila napolnjena, bo vozilo zapustilo polnilno mesto in se odpeljalo do praznega klasičnega parkirnega prostora in mesto odstopilo drugemu električnemu vozilu.

Ko bo želel voznik zapustiti trgovski center, bo s pomočjo aplikacije na telefonu "poklical" svoje vozilo, ki ga bo pričakal na mestu, kjer ga je zapustil. Volkswagen pri projektu V-charge sodeluje s švicarskim tehnološkim inštitutom (ETH), Boschem in še nekaterimi partnerji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.