Volkswagen najavil ubijalca tesle S

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Smo tik pred premiero električnega vozila, s katerim se bodo pri Volkswagnu postavili po robu Teslinem model S.
Oglej si celoten članek

Volkswagen's I.D. Vizzion koncept najavlja Volkswagnovo zastavonošo med električnimi avtomobili, ki bo neposreden konkurent tesle model S. Koncept limuzine nima ne volana ali vidne instrumentalne plošče. Z njim Volkswagen nakazuje, kakšna bodo popolnoma avtonomna vozila prihodnosti.

Consumer Reports Električni bolj zanesljivi kot bencinarji in dizli

Volkswagen je v sporočilu za javnost nakazal smer razvoja znamke, tehnološko smer in oblikovno smer svojih prihodnjih električnih modelov. Koncept v dolžino meri 5,11 metra, kar je več od tesle model S in skoraj identično kot meri najnovejši audi A8.

Foto: Volkswagen Volkswagen

Avto Hočem električni avto, a bi za to morali spremeniti stanovanjski zakonik

Pri VW pravijo, da bodo zmed bodočimi kupci zbirali vtise, ključna trga za njihova električna vozila pa bosta Kitajska in ZDA. Neuradno naj bi pri nemški znamki razmišljali o popolnoma električnem nasledniku VW phaetona, a so načrte ustavili, ker so želeli izdelati družinski model na novi platformi za VW električna vozila MEB.

"Želimo demonstrirati, kakšen je potencial MEB arhitekture, predvsem s stališča uporabnosti," pravi tiskovni predstavnik VW in nadaljuje: "V prihodnosti bomo zagotovo ponudili električno limuzino, odzivi na ta koncept pa nam bodo pomagali spoznati, kakšen potencial ima tak model."

Foto: Volkswagen Volkswagen

Mobilnost za vse

Koncept vizzion bo pred očmi javnosti premierno predstavljen 6. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Pri VW vidijo ogromen potencial v avtonomnih vozilih, ki bodo zagotovila mobilnost vsem starostnim skupinam, tako invalidom, starostnikom, tistim, ki nimajo vozniškega izpita ... Vsem, ki danes ne morejo voziti avtomobila. 

Kia predstavlja Kia predstavila električni SUV, ki prihaja v Slovenijo

Koncept vizzion po cesti usmerja kopica med seboj povezanih sistemov in tehnologij, potniki pa lahko z vozilom komunicirajo s pomočjo glasu ali gest. 

Foto: Volkswagen Volkswagen

Za pogon električnega avtomobila skrbi elektromotor z 225 kilovatov moči (302 KM), energija pa je shranjena v litij-ionski bateriji kapacitet 111 kWh. Z enim polnjenjem baterije je mogoče prevoziti 665 kilometrov (v doseg je vključen tudi dejavnik regeneracije zaviranja). Največja hitrost vozila je 180 km/h.

Avto Ko pri nas zagori električni avtomobil, niso veseli

To je četrti koncept 100-odstotno električnega vozila znamke Volkswagem. Nemci sicer do leta 2025 načrtujejo predstavitev 20 popolnoma električnih modelov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:04 21. Februar 2018.

    Nehajte že enkrat primerjati skic in prototipov z avtomobilom, ki je prostem trgu že 6let (!).

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.