Avto
1823 ogledov

Električni bolj zanesljivi kot bencinarji in dizli

Okvara na cesti Shutterstock
Električna vozila so bolj zanesljiva kot vozila z motorji na notranje izgorevanje.

To so rezutati raziskave, ki so jih med uporabniki vozil zbrali pri Consumer Reports. Neprofitna organizacija sicer izdaja tudi časopis z recenzijami proizvodov in nakupnim vodičem.

"Električna vozila so veliko bolj zanesljiva," je na novinarski konferenci v središču ameriške avtoindustrije v Detroitu zbranim novinarjem dejal Jake Fischer, odgovoren za testne vožnje pri Consumer Reports.

bmw i3 Zanimiva slovenska akcija Avto Kako Slovenec lahko kupi za 11.500 evrov cenejši električni avto

Električna vozila manj zapletena

Pojasnil je, da so električna vozila arhitekturno manj zapletena kot hibridna vozila in vozila z motorji na notranje izgorevanje. Pojasnil je, da predvsem zato, ker električni avtomobili ne potrebujejo toliko delov (svečke in filtri) in ker ne obremenjujejo sistema hlajenja ali sistema za oskrbo z gorivom.

Elaphe SLOVENCI PREMIKAJO MEJE Avto Slovenci premikajo meje na področju električnih pogonskih sistemov za e-avtomobile

Rezultat testa, ki so ga izvedli pri neprofitni organizaciji, razkrivajo, da je Chevroletev električni bolt (General Motors) najbolj zanesljivo vozilo, čeprav je ravno ta proizvajalec iz drugih testov vozil s klasičnimi motorji znan po manj zanesljivih vozilih.

Električni avto in LPP To so dokazi Avto Leta 2024 bo v Sloveniji najceneje imeti električni avtomobil

"Električni bolt je eno najbolj zanesljivi vozil General Motorsa," pravi Fischer. Anketo so naredili med 640 lastniki vozil v ZDA. Težave z novimi električnimi avtomobili so veliko manjše kot v preteklosti, še posebej zaradi napredka na področju elektronike, še pravi Fischer.

električni avtomobili Avto Električni avtomobili že prinašajo dobiček
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.