Volkswagnov prvi SUV kabriolet!

Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept
Volkswagen se bo spustil v razred vozil, ki je do zdaj veljal za pravo eksotiko. Bo to povzročilo nov trend v avto industriji?
Oglej si celoten članek

* - Na fotografijah je konceptno vozilo VW T-cros breeze

Volkswagen je presenetil z najavo, da bo do leta 2020 predstavil svoj prvi SUV kabriolet. Pomično streho bodo namenili svojemu kompaktnemu križancu T-rocu. S tem nameravajo pri Volkswagnu še pospešiti delež SUV vozil v svoji prodajni paleti, ki zdaj vključuje vozila T-roc, tiguan, tiguan allspace, touareg, jeseni prihaja še kupejevski SUV t-cross.

športni terenci Range rover evoque še kot kabriolet

Volkswagen je dokaj pozno vstopil v razred SUV vozil, zato zdaj želijo nadomestiti izgubljen čas. "S kabrioletom, ki bo temeljil na modelu t-roc, želimo še bolj vplivati na čustva kupcev," je v izjavil zapisal šef znamke Volkswagen Herbert Diess.

Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept

Avto Range rover evoque convertible: Unikat za peščene plaže in Krvavec

Zaspali z SUV vozili

Volkswagen je šele lani predstavil svojega najmanjšega križanca T-roca, v Sloveniji je bil predstavljen šele meseca januarja," kar vpliva tudi na prodajni delež SUV vozil znamke VW. Ta je po podatkih JATO Dynamics v Evropi med SUV "le" 15 odstoten. V tem razredu vozil imajo med SUV vozili manjši delež le Škoda, Fiat in Citroën. Delež prodanih SUV vozil v Evropi je v povprečju znotraj posamezne znamke že 28-odstoten. Cilj Volkswagna je, da bi do leta 2020 ta delež zrasel na 40 odstotkov, kar pomeni, da bi bili štirje od desetih vozil z znamko VW suvi.

Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept

Kabriolet Mercedes razred C še kot kabriolet

Oživitev eksotov

Volkswagen bo svojega prvega kabrioleta med križanci izdeloval v tovarni Osnabrueck, v Nemčiji. Volkswagen trenutno med kabrioleti ponuja le beetla. Lani jih je v Evropi prodal 15.773, kar je 0,2 odstotka manj kot leto prej, navaja JATO. Kljub manjšemu povpraševanju je bil beetle cabrio drugi najbolje prodajan kabriolet lani, za mazdo CX-5. VW od lani ne proizvaja več golfa cabrio.

Foto: Volkswagen Volkswagen T cross breeze koncept

Maybach S 650 Maybachov kabriolet za izbrance

Avtomobilski proizvajalci so se prav za čas ekonomske in finančne krize množično v svoji proizvodni paleti odpovedovali eksotom, kar kabrioleti prav gotovo so. A časi se spreminjajo. Tako je Land Rover začel s prodajo kabrio izvedenke svojega najbolje prodajanega modela range rover evoqua, ki smo ga na zurnal24.si preizkusili na testu. Odziv Slovencev je bil ... začudenje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.