Avto
202 ogledov

Maybachov kabriolet za izbrance

Mercedes-Maybach S 650
1/16
Mercedes-Maybach
Ko mislimo, da smo v nekem avtu videli že ves prestiž na kupu, je čas za Maybacha. Mercedes-maybach S 650 je ekskluzivni kabriolet za od 300 tisoč evrov dalje.

Le 300 primerkov mercedes-maybachov S 650 se bo vozilo po svetu, saj je na to cifro omejena celotna proizvodnja. Avto se z ekskluzivnostjo (in ceno) postavlja ob bok modela rolls-royce dawn, druge konkurence ne pozna.

Gre za najbolj luksuzno različico že tako prestižnega Mercedes-AMG štirisedežnega kabrioleta S65, ki pomeni enega od oblikovalskih vrhuncev pri Mercedesu zaposlenega Roberta Lešnika. Tudi maybacha poganja isti V12 motor, ki v šestih litrih skriva za 463 kW (630 KM) moči. Avto pospeši do stotice po 4,1 sekunde, hitrost je omejena na 250 km/h.

Zunanjost maybacha izraža dodatno ekskluzivnost z 20-palčnimi polnimi platišči, veliko je dodatnega kroma, prednji odbijač je rahlo spremenjen. Da ni dvoma o poreklu, so poleg Mercedesove zvezde dodani še Maybachovi logotipi.

Notranjost aristokratsko poslanstvo izpričuje prek izbranih materijalov in filigranskih vzorcev, obdelava vsakega centimetra je rokodelska. Vse, kar je pri S 65 potrebno doplačati, je pri maybachu S 650 serijsko vključeno v opremo, vključno s sistemom gretja vratu AIRSCARF in Swarovski kristali v žarometih. 

Na listi doplačil pa ostane dodatni set torb za potovanje in prevleka za avto, potresena z diamanti. K vsakemu avtu sodi ploščica z vgrairano serijsko številko avta in lastnoročno podpisani certifikat šefa Mercedesa Dieterja Zetscheja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.