VW razkril prvo skico povsem novega avtomobila

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
4,1 metra dolgega križanca, ki se bo umestil med modela polo in T-roc lahko na cestah pričakujemo še letos.
Oglej si celoten članek

Pri Volkswagnu so razkrili prvo skico svojega prihajajočega modela t-cross, s katerim bodo pri nemškem proizvajalcu vozil zapolnili vrzel v svoji ponudbi križancev oziroma športnih terencev.

VELIKO VW RAZKRITJE Volkswagen s prenovljenim golfom udaril na polno

T-cross bo premierno predstavljen še to jesen. Pričakovanja so bila, da na avtomobilskem salonu v Parizu na začetku oktobra, kjer pa VW ne bo imel svojega razstavnega prostora.

Test Test volkswagen arteon

T-cross bo na trgu konkuriral modelom, kot sta renault captur in peugeot 2008, torej v razredu malih križancev, ki je samo lani v primerjavi z letom 2016 zrasel za 6,4 odstotka. Lani so v tem razredu v Evropi prodali kar 1,34 milijona novih vozil. Za primerjavo, VW captur, ki je najbolje prodajano vozilo v razredu v dolžino meri 4,122 metra, peugeot 2008 pa 4,159 metra, kar je zgolj malenkost več od t-crossa.

Veliko jih boste videli Volkswagen T-roc želi na vrh

Kljub nekoliko manjšim meram pri VW trdijo, da njihov model ponuja nenavadno veliko prostora za noge v potovalni kabini, tudi zato, ker je zadnja klop vzdolžno pomična, kar pomeni, da lahko povečujemo ali zmanjšujemo bodisi prostor za noge na zadnji klopi ali prostor za prtljago v prtljažnem delu.

Avto Test: volkswagen polo 1.0

T-cross bodo pri Volkswagnu prodajali tudi na Kitajskem in v Južni Ameriki, verjetno pa ne v ZDA, kjer je najmanjši VW, ki je naprodaj golf.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:31 4. Julij 2018.

    Zaradi mene lahko ponudijo vesoljsko plovilo na zrak, od VW ne maram niti vijaka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.