Avto
10185 ogledov

VW razkril prvo skico povsem novega avtomobila

Volkswagen T-cross Volkswagen
4,1 metra dolgega križanca, ki se bo umestil med modela polo in T-roc lahko na cestah pričakujemo še letos.

Pri Volkswagnu so razkrili prvo skico svojega prihajajočega modela t-cross, s katerim bodo pri nemškem proizvajalcu vozil zapolnili vrzel v svoji ponudbi križancev oziroma športnih terencev.

Volkswagen golf VELIKO VW RAZKRITJE Avto Volkswagen s prenovljenim golfom udaril na polno

T-cross bo premierno predstavljen še to jesen. Pričakovanja so bila, da na avtomobilskem salonu v Parizu na začetku oktobra, kjer pa VW ne bo imel svojega razstavnega prostora.

Volkswagen arteon Test Avto Test volkswagen arteon

T-cross bo na trgu konkuriral modelom, kot sta renault captur in peugeot 2008, torej v razredu malih križancev, ki je samo lani v primerjavi z letom 2016 zrasel za 6,4 odstotka. Lani so v tem razredu v Evropi prodali kar 1,34 milijona novih vozil. Za primerjavo, VW captur, ki je najbolje prodajano vozilo v razredu v dolžino meri 4,122 metra, peugeot 2008 pa 4,159 metra, kar je zgolj malenkost več od t-crossa.

Volkswagen T-Roc Veliko jih boste videli Avto Volkswagen T-roc želi na vrh

Kljub nekoliko manjšim meram pri VW trdijo, da njihov model ponuja nenavadno veliko prostora za noge v potovalni kabini, tudi zato, ker je zadnja klop vzdolžno pomična, kar pomeni, da lahko povečujemo ali zmanjšujemo bodisi prostor za noge na zadnji klopi ali prostor za prtljago v prtljažnem delu.

Volkswagen polo Avto Test: volkswagen polo 1.0

T-cross bodo pri Volkswagnu prodajali tudi na Kitajskem in v Južni Ameriki, verjetno pa ne v ZDA, kjer je najmanjši VW, ki je naprodaj golf.

Komentarjev 2
  • maresem 09:31 04.julij 2018.

    Zaradi mene lahko ponudijo vesoljsko plovilo na zrak, od VW ne maram niti vijaka.