Volkswagnovega najbolj pričakovanega avta leta letos ne bo?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kriv prehiter razvoj električnega upa volkswagna ID.3?
Oglej si celoten članek

Revolucionarni električni ID. 3, ki ga označujejo kot naslednika golfa, se sooča s težavami s programsko opremo. Pričakovati je celo zamike proizvodnje. Pri Volkswagnu želijo v prodaji le 100-odstotno delujoč izdelek.

Nižanje subvencij Če želite električni avto, ga kupite čim prej

Začetek prodaje povsem električnega volkswagna ID. 3 je v nevarnosti. Novi ID.3 ima velike težave s programsko opremo. Zdi se, da je hrošč zašel že v osnovno arhitekturo vozila.

Foto: Saša Despot VW ID.3

O težavah je poročala nemška revija Manager, kjer so težave označili za tako velike in obsežne, da bi lahko ogrozile začetek prodaje, ki je predvidena v poletnih mesecih letošnjega leta. Vprašanje pa je, ali bo koncernu Volkswagen sploh uspelo odpraviti pomanjkljivosti. Možen je celo zamik prodaje do enega leta! 

Avto Velika napaka Nizozemske pri politiki do električnih vozil

Po navedbah revije naj bi na stotine testnih voznikov dnevno poročalo o približno 300 napakah. Nemška revija, ki se sklicuje na strokovnjake znotraj podjetja VW, piše, da se pomanjkljivosti nanašajo na programsko opremo in, da je hrošč morda že v osnovni arhitekturi vozila. To pripisujejo prehitremu razvoju.

Foto: Saša Despot VW ID.3

6 električnih Šest električnih avtov so želeli izprazniti do ničle ... To se je zgodilo ...

Manager še piše, da naj bi do 10.000 tehnikov delalo na odpravi napak v programski opremi. Čeprav se je proizvodnja električnega modela ID.3 začela novembra lani, izdelane avtomobile uporabljajo izključno zaposleni v podjetju. S tem želijo pri VW odpraviti kakršne koli pomanjkljivosti vozila. Napake niso dovoljene, to pa naj bi koncern stalo kar okoli sto milijonov evrov.

Foto: Epa Proizvodnja volkswagna ID.3

BMW Prvi uradni namig, kakšen bo električni BMW i4

Kljub temu je negotovo, ali se bo proizvodnja ustavila. Obstaja tudi možnost, da bo VW model še naprej izdeloval brez popolne programske opreme. ID.3 je izredno pomemben model, ki ga Volkswagen, ki je največji proizvajalec avtomobilov na svetu, primerja celo z modeloma beetle in golf. Omenjena modela sta bila v preteklosti prelomna na številnih območjih. Tako kot naj bi bil ID.3 prelomen model na področju elektromobilnosti. Električni VW ID.3 je po besedah izvršnega direktorja VW Herberta Diessa ključen model za Volkswagen. Vsaka zamuda pri prihodu bo za nemški koncern finančno boleča.

Foto: Epa Proizvodnja volkswagna ID.3

Pomembna novost Ta električni avto bodo po novem izdelovali v Sloveniji

Ravno električna vozila omogočajo proizvajalcem avtomobilov, da izpolnjujejo stroge mejne vrednosti emisij, ki jih je začrtala EU. Če pravočasno elektrificirani modeli ne pridejo na trg, se bodo proizvajalci soočili z velikimi kaznimi za presežne emisije CO2. Za vsak presežen gram CO2 je zagrožena kazen v višini 95 evrov. VW ID.3 bo na trgu konkuriral tesli model 3. Njegova osnovna cena bo v Nemčiji pod 30 tisočaki evrov.

Foto: Saša Despot VW ID.3

Avto Brez dlake na jeziku o električnih avtomobilih

Novost temelji na novi platformi MEB, ki omogoča velik doseg in kratek čas polnjenja. Do leta 2022 naj bi na omenjeni arhitekturi koncern VW izdelal 22 novih električnih vozil znamk VW, Škoda, Seat in Audi. ID.3 je po velikosti podoben kombilimuzinskemu golfu in je namenjen predvsem kupcem na evropskem trgu. Za ZDA in Kitajsko je v prvi vrsti namenjen križanec ID.4.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:30 27. Februar 2020.

    Saj bo ID3, drugo leto. 3 let nazaj se je ja VW in vsi ostali EU delali norca iz BEV. …

  • 20:17 27. Februar 2020.

    Kdor verjame, da je VW pisal kodo sam ni resen. Pri tako hitrem razvoju in "cenovni" optimizaciji so 99% zaposlili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.