Volvo rekel nasvidenje gumbom

Foto: Volvo Volvo estate Foto: Volvo Volvo concept estate Foto: Volvo Volvo estate Foto: Volvo Volvo estate
Volvo bo v svojem konceptnem vozilu estate v Ženevi predstavil nov multimedijski sistem z ogromnim zaslonom na dotik.
Oglej si celoten članek

Zasloni na dotik v avtomobilih postajajo vse večji in dosegajo velikosti računalniških tablic. Volvo v najnovejšem konceptu estate napoveduje slovo večini klasičnih gumbov. Vse ukaze bo lahko voznik izvajal prek zaslona, občutljivega na dotik.

Volvov koncept estate ima sredinsko vgrajen 9-palčni zaslon, občutljiv dotik . Čeprav je znatno manjši kot tisti v tesli S, je večji od večine zaslonov v aktualnih serijskih avtomobilih. Pri Volvu menijo, da bodo tako vozniku olajšali uporabo stikal in ikon, saj bodo večje. Mahjni zasloni na dotik in s tem manjše ikone danes motijo osredotočenost voznikov na cesto.

Druga pomembna karakteristika sistema je upravljalni vmesnik, kar pomeni, da se z meniji navigacije in aplikacijami upravlja tako kot pri telefonih na dotik – z listanjem s prsti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.