Volvo za dirkalne steze

Foto: Žurnal24 Za volanom dirkaškega volva C30 DRIVe v prvenstvu WTCC bo sedel Robert Dahlgren.
Tekmovanje FIA WTCC 2011, ki se je začelo prav ta konec tedna v Braziliji, prinaša tudi začetek dirkaške zgodbe za znamko Volvo in ekipo Polestar Racing.
Oglej si celoten članek

Polestar Racing je lani dobil zeleno luč za nastop znamke Volvo v prvenstvu WTCC za leto 2011.

Zaenkrat zgolj z enimi avtomobilom. "Volvo nam je zadal jasne cilje. Preveriti moramo naše zmožnosti v tekmovanju WTCC. To pomeni, da letos še ne bomo povsem osredotočeni na rezultate, pač pa pripravljamo teren za leto 2012. Pred nami je velik izziv," je pred prvo dirko dejal direktor Polestar Racinga Christian Dahl.

Polestar Racing je za nastop v WTCC-ju pripravil model C30 DRIVe, ki se je že dokazal na švedskem in skandinavskem prvenstvu touring avtomobilo, za nastop na WTCC pa so morali dirkalnik temeljito dodelati.

"Sezono začenjamo z aktualnim dvolitrskim motorjem, kasneje pa bomo predstavili povsem nov 1,6-litrski turbo motor, ki bo v skladu z aktualnimi pravili v WTCC," dodaja Dahl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.