Avto
11 ogledov

Volvo za dirkalne steze

Za volanom dirkaškega volva C30 DRIVe v prvenstvu WTCC bo sedel Robert Dahlgren. Žurnal24 main
Tekmovanje FIA WTCC 2011, ki se je začelo prav ta konec tedna v Braziliji, prinaša tudi začetek dirkaške zgodbe za znamko Volvo in ekipo Polestar Racing.

Polestar Racing je lani dobil zeleno luč za nastop znamke Volvo v prvenstvu WTCC za leto 2011.

Zaenkrat zgolj z enimi avtomobilom. "Volvo nam je zadal jasne cilje. Preveriti moramo naše zmožnosti v tekmovanju WTCC. To pomeni, da letos še ne bomo povsem osredotočeni na rezultate, pač pa pripravljamo teren za leto 2012. Pred nami je velik izziv," je pred prvo dirko dejal direktor Polestar Racinga Christian Dahl.

Polestar Racing je za nastop v WTCC-ju pripravil model C30 DRIVe, ki se je že dokazal na švedskem in skandinavskem prvenstvu touring avtomobilo, za nastop na WTCC pa so morali dirkalnik temeljito dodelati.

"Sezono začenjamo z aktualnim dvolitrskim motorjem, kasneje pa bomo predstavili povsem nov 1,6-litrski turbo motor, ki bo v skladu z aktualnimi pravili v WTCC," dodaja Dahl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.