Vozilo, ki nadomešča hojo

Hyundai je predstavil konceptno vozilo E4U v obliki jajca, ki nadomešča hojo.
Oglej si celoten članek

Ovalni skuter je podoben Segwayju, ki je že nekaj časa prisoten na cestah. Hyundaijev koncept E4U namesto tradicionalnih dveh koles za premikanje uporablja rotirajočo kroglo, ki spominja na spodnji del žoge in se stalno premika.


Dokler vozilo namenjeno enemu potniku stoji pokončno miruje, ko pa se voznik nagne naprej, se začne premikati s hitrostjo enako normalni ljudski hoji.

Za dodatno stabilizacijo so mu zadaj dodali dve majhni pomožni kolesi. Voznik pri tem stoji na majhni platformi, vozilo pa usmerja z nagibanjem naprej in v stran. Hyundai je koncept prikazal na domačem avtosalonu v Seulu. Za razvoj so potrebovali le štiri mesece.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    00:51 11. April 2013.

    Verjetno je samo avtorjem tega čuda jasno, kaj so hoteli. :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.