Voznik ni želel voziti kombija s spornim oglasom

Foto: Podjetje Bovelett
Foto: Podjetje Bovelett
V Nemčiji se je odvil zanimiv sodni proces, potem ko delavec ni želel več voziti kombija, na katerem je bil naslikan preveč vroč oglas z golo žensko.
Oglej si celoten članek

Družba Kaffeegenuss Bovelett iz mesta Mönchengladbach je pred časom prišla na idejo, kako postati bolj opazna pri strankah. Svoja vozila za razvoz kave in kavnih avtomatov je oblepila v podobe zanimivih 3D prizorov, kot je tisti, ko voznik sedi na vreči kave. 

A enemu od voznikov pa ni bilo niti najmanj všeč, da mora naokoli voziti kombi, ki daje podobo odprtih tovornih vrat, skozi katere se vidi izzivalno podobo golih ženskih nog, ležečih na kavi, poleg pa pripis "Zapeljivo slastna".  Ko mu je delodajalec čez nekaj dni na avto namestil še rdeča platišča, je imel 49-letni voznik dovolj in s pojasnikom, da se v takšnem "zvodniškem vozilu" ne bo prevažal naokoli, odšel domov. Posledično mu je delodajalec dal odpoved. 

Delavec je zato vložil tožbo zaradi neupravičene odpovedi, v kateri je svojemu delodajalcu očital tudi spolno diskriminacijo, da je moral voziti tak avto, saj je sam homoseksualec.

Salomonska sodba

Ker poravnava ni uspela, je primer prišel do sodišča, kjer pa je sodnica tožbo odpuščenega delavca delno zavrnila, saj je ugotovila, da si je odpoved brez odpovednega roka prislužil po veljavnih pravilih, ki veljajo za mala podjetja. Prav tako ni našla indicev, da je vodstvo družbe šikaniralo delavca, ker mu je dodelilo sporno polepljeno vozilo. Upoštevala pa je, da je bil delavec pri družbi zaposlen 20 let in bi zato moral biti drugače obravnavan, zato je odločila, da delovno razmerje uradno preneha šele z 31. decembrom.

Ob robu nedoročene sodbe pa se je vnela tudi ostra debata v javnosti, ali gre v teh primerih za seksistično oglaševanje. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:00 17. Oktober 2015.

    Ti si pa zemljak od ljubljanskega šerifa.

  • 10:52 17. Oktober 2015.

    Nick ma ljimonad,to pomeni,da je "zemljak" od jajčkota!

  • 10:30 17. Oktober 2015.

    O kakšni "stražnjici" govoriš?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.