Vožnja na "rezervi" škodi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vzdrževanje. Pravilno občutno podaljša življenjsko dobo avtomobila, pripomore pa tudi k čistejšemu okolju.
Oglej si celoten članek

Nasveti. Z upoštevanjem nekaj preprostih nasvetov bo življenjska doba vašega vozila, četudi gre za starejši letnik, mnogo daljša.

1. Ne vozite na rezervi
Izogibajte se večkratni vožnji s skoraj praznim rezervoarjem, saj je napajanje motorja z gorivom neenakomerno, kar škodljivo vpliva na katalizator. Na dnu rezervoarja za gorivo se nabira usedlina, ki lahko poškoduje sistem vbrizgavanja goriva.

2. Vsake toliko na daljšo pot
K optimalnemu delovanju številnih sistemov (akumulatorja, izpušnega sistema) pripomore tudi to, da se vsake toliko odpravite na daljšo vožnjo. S tem bo pri izpušnem sistemu vlaga bolje in v celoti izhlapela, obenem pa boste bolje napolnili akumulator, ki bo deloval dlje.

3. Na servis pred napovedanim
Servisne intervale, ki jih določa proizvajalec, je treba spoštovati. Prvi servis pri novem vozilu je priporočljivo narediti še prej, kmalu po prevoženih tisoč kilometrih.

4. Avto redno čistite
Z rednim čiščenjem vozila poskrbite, da so negativni zunanji dejavniki, kot sta sol in pesek, odstranjeni z laka vozila, s čimer bo korozija manjša, življenjska doba laka pa daljša. Enako velja za čiščenje podvozja, še posebno pozimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.