Vpoklic audijev tudi v Sloveniji

Foto: EPA
Foto: EPA
Vpoklic 850.000 vozil Audi A4, 681 v Sloveniji, zaradi težav s čelnima zračnima blazinama.
Oglej si celoten članek

Nemški proizvajalec avtomobilov Audi se je za vpoklic odločil, ker se zaradi napake pri trku v redkih primerih čelni zračni blazini ne sprožita, kot bi se morali. Avtomobili, ki so ali še bodo vpoklicani, so bili narejeni zgodaj leta 2012.

Slovenci dobijo obvestila v prihodnjih dneh

"Res je, od petka bo aktiven nov Audijev pozivni ukrep Parametriranje krmilnika zračnih blazin," so potrdili v Porscheju Slovenija, ki je generalni slovenski uvoznik in zastopnik za vozila znamke Volkswagen, s tem pa tudi Audi.

Lastniki prizadetih vozil v Sloveniji bodo o vsem obveščeni v naslednjih dneh. V Sloveniji so sicer za obveščanje zadolženi pooblaščeni prodajalci vozil Audi in servisni partnerji.

"Vse lastnike prizadetih vozil bomo prosili, da se po prejetju pisnega obvestila povežejo z Audijevim servisnim partnerjem in z njim določijo servisni termin. Za hiter postopek priporočamo, da ob dogovorjenem terminu prinesejo s seboj dopis in servisno knjižico za vpis zaznamka," so postopek opisali v Porscheju Slovenija.

"Pri vseh vozilih, vključenih v ta pozivni ukrep, bo treba izvesti parametriranje krmilnika zračnih blazin," so še povedali. Posodobitev bo trajala približno pol ure in bo za stranko brezplačna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.