Vpoklicujejo tudi VW passate

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Tudi Volkswagnov passat ni odporen proti težavam; zaradi napake, ki se dogaja pri žarometih, bo moralo v servisne delavnice 160.000 avtomobilov. Vpoklici v Severni Ameriki se vrstijo, ogromna kazen za Toyoto.
Oglej si celoten članek

Vpoklic se nanaša zgolj na passate, ki so bili izdelani v Volkswagnovi tovarni Chattanooga v zvezni državi Tennessee, torej imajo dodatno skrb le lastniki iz ZDA in Kanade, pa še to le tisti z modelnim letom 2012 ali 2013, poroča nemška agencija dpa.

Kot so priznali pri Volkswagnu, lahko pri montaži pokrova motorja v nekaterih primerih nastane prevelik pritisk na ožičenje prednjih svetil, ob tem pa svetila izgubijo kontakt in prenehajo svetiti.

Napaka sicer ne spada med tako nevarne kot v primeru General Motorsa, ki je moral v zadnjih mesecih zaradi možnosti požara in drugih napak vpoklicati skoraj tri milijone vozil, v povezavi z napakami pa je po prvih ugotovitvah umrlo več potnikov.

Težka kazen za Toyoto

V sredo se je sicer končalo še eno poglavje v sagi s težavami, ki jih je imela pred leti Toyota, ko je morala vpoklicati kar 10 milijonov vozil, med drugim zaradi zataknjenih stopalk za plin, ki so povzročile veliko nesreč, tudi z najhujšimi poškodbami. Ameriške oblasti so zaradi prikrivanja napak japonskega giganta kaznovale s kar 870 milijoni evrov kazni (1,2 milijarde dolarjev), kar je najvišja kazen za kateregakoli proizvajalca avtomobilov v zgodovini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:42 21. Marec 2014.

    ...sreča, da nima teh težav. WV je zanmka za ubogo rajo in tako jih udi izdelujejo - pa opel tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.