Avto
18 ogledov

Vpoklicujejo tudi VW passate

Volkswagen passat (ameriška različica) Volkswagen
Tudi Volkswagnov passat ni odporen proti težavam; zaradi napake, ki se dogaja pri žarometih, bo moralo v servisne delavnice 160.000 avtomobilov. Vpoklici v Severni Ameriki se vrstijo, ogromna kazen za Toyoto.

Vpoklic se nanaša zgolj na passate, ki so bili izdelani v Volkswagnovi tovarni Chattanooga v zvezni državi Tennessee, torej imajo dodatno skrb le lastniki iz ZDA in Kanade, pa še to le tisti z modelnim letom 2012 ali 2013, poroča nemška agencija dpa.

Kot so priznali pri Volkswagnu, lahko pri montaži pokrova motorja v nekaterih primerih nastane prevelik pritisk na ožičenje prednjih svetil, ob tem pa svetila izgubijo kontakt in prenehajo svetiti.

Napaka sicer ne spada med tako nevarne kot v primeru General Motorsa, ki je moral v zadnjih mesecih zaradi možnosti požara in drugih napak vpoklicati skoraj tri milijone vozil, v povezavi z napakami pa je po prvih ugotovitvah umrlo več potnikov.

Težka kazen za Toyoto

V sredo se je sicer končalo še eno poglavje v sagi s težavami, ki jih je imela pred leti Toyota, ko je morala vpoklicati kar 10 milijonov vozil, med drugim zaradi zataknjenih stopalk za plin, ki so povzročile veliko nesreč, tudi z najhujšimi poškodbami. Ameriške oblasti so zaradi prikrivanja napak japonskega giganta kaznovale s kar 870 milijoni evrov kazni (1,2 milijarde dolarjev), kar je najvišja kazen za kateregakoli proizvajalca avtomobilov v zgodovini.

Komentarjev 1
  • renemario 12:42 21.marec 2014.

    ...sreča, da nima teh težav. WV je zanmka za ubogo rajo in tako jih udi izdelujejo - pa opel tudi ni daleč od tega. BMW je še vedno zakon na cesti.