Vrnitev kralja ameriških cest

Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade Foto: Cadillac Cadillac escalade
Američani so predstavili novo generacijo vpadljivega SUV. Ima 36 zvočnikov, zaslone OLED z velikostjo in tehnologijo, ki v določenih situacijah omogoča, da vozilo vozi samodejno.
Oglej si celoten članek

Pišemo o modelu escalade, ki velja za enega najbolj prepoznavnih ameriških SUV vozil in ponos znamke Cadillac. Predstavili so novo, peto generacijo velikega ameriškega SUV-ja.

Foto: Cadillac Cadillac escalade

Oblikovalci so mu namenili po eni strani elegantno moderen videz, pri katerem je najbolj opazna velika in masivna rešetka na motorni maski, ki prevladuje na sprednjem delu vozila. Žarometi so po novem postavljeni bolj vodoravno. 
Cadillac je prvič ponudil tudi športni paket, kar pomeni, da vključuje posebna platišča (do 22-palcev), črno mrežasto sprednjo rešetko, namesto klasične kromirane.

Foto: Cadillac Cadillac escalade

Video S cadillacom po dveh kolesih

Tudi kabina je primerno moderna in v skladu z zadnjimi tehnološkimi zapovedmi v avtomobilski industriji tudi digitalizirana. Po diagonali armaturne plošče so vgrajeni in medsebojno povezani trije zasloni. Od leve proti desni si sledijo 7,2-palčni zaslon (levo od volana), kjer voznik pridobiva informacije potovalnega računalnika. Na sredini je 14,2-palčni zaslon, ki zamenjuje klasično analogno instrumentno ploščo, na desni strani voznikovega mesta pa 16,9-palčni zaslon multimedijskega sistema.

Foto: Cadillac Cadillac escalade

Proizvajalec poudarja, da vsi trije zasloni, ki v escalada prihajajo serijsko, uporabljajo tehnologijo OLED in zagotavljajo boljšo ločljivost kot 4K televizorji.

Foto: Cadillac Cadillac escalade

galerija Cadillac CTS coupe

S tem pa še ni konec digitalnih prikazovalnikov v vozilu, saj sta v drugi vrsti potnikom na zadnji klopi namenjena dva 12,6-palčna zaslona, na katerem se prikazuje večpredstavnostna vsebina, lahko pa se preko HDMI in USB priključkov povežejo z drugimi mobilnimi napravami.

Foto: Cadillac Cadillac escalade

Pri Cadillacu navajajo, da novi escalade omogoča pol samodejni sistem vožnje »super cruise«, ki vozniku omogoča, da volan izpusti iz rok. Sistem za delovanje uporablja LiDAR, GPS, kamere in radar ter med drugim omogoča samodejni prehod na drug vozni pas na avtocesti, potem ko voznik vklopi smerni kazalnik. Sistem voznika opozori, kdaj mora znova prijeti volan.

Foto: Cadillac Cadillac escalade

Luksuzne funkcije med drugim vključujejo zvočni sistem s 36 zvočniki, razvit v sodelovanju z AKG. Glasnost je mogoče nastaviti neodvisno za potnike na sprednjih dveh sedežih in tiste, ki se vozijo zadaj.

Foto: Cadillac Cadillac escalade

Svet Po Brionih s Titovim cadillacom

Cadillac je v novi Escalade vgradil tudi mikrofone, ki ojačajo glasove potnikov in omogočajo, da se med seboj bolje slišijo, kar je dobrodošlo glede na velikost vozila, ki v treh sedežnih vrstah sprejme do sedem potnikov hkrati. Ameriški proizvajalec navaja, da je notranjost nove generacije večja kot kdaj koli prej, posledično pa to najbolj občutita potnika v tretji vrsti sedežev. Več je prostora tudi v prtljažniku.

Foto: Cadillac Cadillac escalade

več varnosti Cadillacovo zadnje oko nadomešča ogledalo

Po pričakovanjih SUV poganja zmogljiv 6,2-litrski V8 motor s 426 KM (313 kW). Cadillac bo ponudil tudi turbodizelsko različico, s 3,0-litrskim 6-valjnim motorjem in 281 KM (207 kW). Oba motorja sta povezana z 10-stopenjskim samodejnim.
Nova escalade v salone v ZDA prihaja poleti. Cene bodo objavljene naknadno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:10 5. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.