Avto
1774 ogledov

Vrnitev kralja ameriških cest

Cadillac escalade
1/24
Cadillac
Američani so predstavili novo generacijo vpadljivega SUV. Ima 36 zvočnikov, zaslone OLED z velikostjo in tehnologijo, ki v določenih situacijah omogoča, da vozilo vozi samodejno.

Pišemo o modelu escalade, ki velja za enega najbolj prepoznavnih ameriških SUV vozil in ponos znamke Cadillac. Predstavili so novo, peto generacijo velikega ameriškega SUV-ja.

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac

Oblikovalci so mu namenili po eni strani elegantno moderen videz, pri katerem je najbolj opazna velika in masivna rešetka na motorni maski, ki prevladuje na sprednjem delu vozila. Žarometi so po novem postavljeni bolj vodoravno. 
Cadillac je prvič ponudil tudi športni paket, kar pomeni, da vključuje posebna platišča (do 22-palcev), črno mrežasto sprednjo rešetko, namesto klasične kromirane.

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac

Video Avto S cadillacom po dveh kolesih

Tudi kabina je primerno moderna in v skladu z zadnjimi tehnološkimi zapovedmi v avtomobilski industriji tudi digitalizirana. Po diagonali armaturne plošče so vgrajeni in medsebojno povezani trije zasloni. Od leve proti desni si sledijo 7,2-palčni zaslon (levo od volana), kjer voznik pridobiva informacije potovalnega računalnika. Na sredini je 14,2-palčni zaslon, ki zamenjuje klasično analogno instrumentno ploščo, na desni strani voznikovega mesta pa 16,9-palčni zaslon multimedijskega sistema.

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac

Proizvajalec poudarja, da vsi trije zasloni, ki v escalada prihajajo serijsko, uporabljajo tehnologijo OLED in zagotavljajo boljšo ločljivost kot 4K televizorji.

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac

Cadillac CTS Coupe. Foto: Cadillac galerija Avto Cadillac CTS coupe

S tem pa še ni konec digitalnih prikazovalnikov v vozilu, saj sta v drugi vrsti potnikom na zadnji klopi namenjena dva 12,6-palčna zaslona, na katerem se prikazuje večpredstavnostna vsebina, lahko pa se preko HDMI in USB priključkov povežejo z drugimi mobilnimi napravami.

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac

Pri Cadillacu navajajo, da novi escalade omogoča pol samodejni sistem vožnje »super cruise«, ki vozniku omogoča, da volan izpusti iz rok. Sistem za delovanje uporablja LiDAR, GPS, kamere in radar ter med drugim omogoča samodejni prehod na drug vozni pas na avtocesti, potem ko voznik vklopi smerni kazalnik. Sistem voznika opozori, kdaj mora znova prijeti volan.

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac

Luksuzne funkcije med drugim vključujejo zvočni sistem s 36 zvočniki, razvit v sodelovanju z AKG. Glasnost je mogoče nastaviti neodvisno za potnike na sprednjih dveh sedežih in tiste, ki se vozijo zadaj.

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac

Titov Cadillac Svet Po Brionih s Titovim cadillacom

Cadillac je v novi Escalade vgradil tudi mikrofone, ki ojačajo glasove potnikov in omogočajo, da se med seboj bolje slišijo, kar je dobrodošlo glede na velikost vozila, ki v treh sedežnih vrstah sprejme do sedem potnikov hkrati. Ameriški proizvajalec navaja, da je notranjost nove generacije večja kot kdaj koli prej, posledično pa to najbolj občutita potnika v tretji vrsti sedežev. Več je prostora tudi v prtljažniku.

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac

Cadillacovo vzvratno ogledalo več varnosti Avto Cadillacovo zadnje oko nadomešča ogledalo

Po pričakovanjih SUV poganja zmogljiv 6,2-litrski V8 motor s 426 KM (313 kW). Cadillac bo ponudil tudi turbodizelsko različico, s 3,0-litrskim 6-valjnim motorjem in 281 KM (207 kW). Oba motorja sta povezana z 10-stopenjskim samodejnim.
Nova escalade v salone v ZDA prihaja poleti. Cene bodo objavljene naknadno.

Komentarjev 1
  • barsoba 17:10 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks