Vsak peti trgovec pokaže lastniku dizla vrata

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Na največjem evropskem tržišču je kriza z rabljenimi dizli dosegla nov vrhunec.
Oglej si celoten članek

Vsak peti prodajalec z novimi avtomobili v Nemčiji noče več sprejemati v račun rabljenih dizelskih modelov, poroča Handelsblatt. 

Po zbranih podatkih združenja DAT 87 odstotkov prodajalcev lahko proda dizelsko vozilo le pod pogojem, da zanj ponudi velike popuste. 22 odstotkov pa jih v sistemu staro-za-novo ali staro-za-staro sploh noče več sprejeti v račun vozila, če ga poganja dizelski motor. 

Avto Hura, obstaja rešitev za obstoj dizla!

V povprečju stoji rabljen dizelski avto na parkirišču trgovca že 103 dneve, pri tem pa vsak dan v povprečju stane 28 evrov, poroča nemški poslovni časnik Handelsblat, ki vzroke za takšno krizo na nemškem trgu dizelskih vozil pripisuje Volkswagnovi aferi s ponarejenimi vrednostmi škodljivih emisij in z valom prepovedi vstopa starejših dizlov v središča številnih nemških mest. 

Po zadnjih podatkih podjetja Ardi je delež dizelskih avtomobilov med letos prvič registriranimi v Sloveniji le še okoli 32 odstotkov, medtem ko je bilo pred izbruhom afere Dieselgate ta delež skoraj polovičen.

Avto V Sloveniji strm padec v prodaji dizelskih avtomobilov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 10:41 7. Maj 2018.

    Pa ni panike, vse na balkan. Jugovići še vedno na polno padajo na TDI.

  • 09:04 7. Maj 2018.

    Dizli onesnažujejo okolje od 10 (novi dizli) do 17 (ostali) krat bolj od bencinarjev, kar je plod testiranj v EU …

  • 08:03 7. Maj 2018.

    Propaganda turbo kapitalistov. Kot da samo dizli onesnažujejo okolje...Malo bolj široko sliko poglejte

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.