Avto
22092 ogledov

Vsak peti trgovec pokaže lastniku dizla vrata

TDI Volkswagen
Na največjem evropskem tržišču je kriza z rabljenimi dizli dosegla nov vrhunec.

Vsak peti prodajalec z novimi avtomobili v Nemčiji noče več sprejemati v račun rabljenih dizelskih modelov, poroča Handelsblatt. 

Po zbranih podatkih združenja DAT 87 odstotkov prodajalcev lahko proda dizelsko vozilo le pod pogojem, da zanj ponudi velike popuste. 22 odstotkov pa jih v sistemu staro-za-novo ali staro-za-staro sploh noče več sprejeti v račun vozila, če ga poganja dizelski motor. 

Emisije Avto Hura, obstaja rešitev za obstoj dizla!

V povprečju stoji rabljen dizelski avto na parkirišču trgovca že 103 dneve, pri tem pa vsak dan v povprečju stane 28 evrov, poroča nemški poslovni časnik Handelsblat, ki vzroke za takšno krizo na nemškem trgu dizelskih vozil pripisuje Volkswagnovi aferi s ponarejenimi vrednostmi škodljivih emisij in z valom prepovedi vstopa starejših dizlov v središča številnih nemških mest. 

Po zadnjih podatkih podjetja Ardi je delež dizelskih avtomobilov med letos prvič registriranimi v Sloveniji le še okoli 32 odstotkov, medtem ko je bilo pred izbruhom afere Dieselgate ta delež skoraj polovičen.

Prodajni salon Avto V Sloveniji strm padec v prodaji dizelskih avtomobilov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • samo.jst 10:41 07.maj 2018.

    Pa ni panike, vse na balkan. Jugovići še vedno na polno padajo na TDI.

  • Avatar Minovak
    Minovak 09:04 07.maj 2018.

    Dizli onesnažujejo okolje od 10 (novi dizli) do 17 (ostali) krat bolj od bencinarjev, kar je plod testiranj v EU in ZDA. Da ni bolj čist dizel pa lahko pove že vonj, saj je tudi nafta manj predelana od bencina, ...prikaži več zato je tudi cenejša.

  • Cmax 08:03 07.maj 2018.

    Propaganda turbo kapitalistov. Kot da samo dizli onesnažujejo okolje...Malo bolj široko sliko poglejte