Avto
6267 ogledov

Slovenci v vrhu v regiji po številu avtomobilov

parkirišče Saša Despot
Slovenski avtomobilski sektor so primerjali z državami v regiji. Čeprav je Slovenija med številčno najmanjšimi državami, še ne pomeni, da imamo ali pokupimo malo avtomobilov.
BMW i3 in i8 spletni nakupi Avto Prodaja avtomobilov preko interneta

Jugovzhodna Evropa je eden najhitreje rastočih avtomobilskih trgov v Evropi, kaže poročilo, predstavljeno na nedavni avtomobilski konferenci v Nišu. Po številu avtomobilov na prebivalca v regiji vodita Slovenija in Bolgarija, poročilo pa izpostavlja, da je največ avtomobilov, več kot polovica vseh v regiji, proizvedenih v Romuniji.

tzmojemesto 07.02.2008, mestni redar pise kazen za napacno parkiranje, Ljubljana ZGLED TUDI ZA NAS? Avto Najprej plačilo kazni, šele nato registracija vozila

Število lani proizvedenih vozil v regiji se je povečalo za 14 odstotkov, medtem ko je bila rast proizvodnje lani v primerjavi s predhodnim letom v Evropi 3,7-odstotna, globalno gledano pa 1,9-odstotna, poroča poslovni novičarski portal jugovzhodne Evrope SeeNews.

Tablica za 25 km/h Avto Registracija mopeda: Na cesti že vsaj 2628 novih rdečih tablic

Prodaja osebnih vozil v jugovzhodni Evropi je leta 2017 narasla za 9,1 odstotka, medtem ko je bila evropska rast 3,1-odstotna, globalno pa 2,4-odstotna. Rast so zabeležili v vseh državah regije z izjemo Makedonije.

Prometno dovoljenje Avto Za te modele avtov je registracija po novem lahko skoraj zastonj

Prebivalci jugovzhodne Evrope imajo sicer v povprečju manj avtomobilov od evropskega povprečja, kar pomeni, da ima regija še velik potenciala za rast prodaje. Po podatkih Eurostata so v Sloveniji sicer predlani našteli 531 avtomobilov na 1000 prebivalcev, v Bolgariji pa 441 avtomobilov na 1000 prebivalcev.


 

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 07:33 02.maj 2018.

    Jugovzhodna Evropa je eden najhitreje rastočih avtomobilskih trgov v Evropi, kaže poročilo, predstavljeno na nedavni avtomobilski konferenci v Nišu. Po številu avtomobilov na prebivalca v regiji vodita Slovenija in Bolgarija, poročilo pa izpostavlja, da je največ avtomobilov, več kot polovica ...prikaži več vseh v regiji, proizvedenih v Romuniji. Od kdaj je Niš in Srbija v Evropi ?