VW black up! razžalil temnopolte

Foto: Voklkswagen
Foto: Voklkswagen
Volkswagen za svojega novega malčka upa! že ponuja posebne izvedenke. A na britanskem trgu je z različico black up! pošteno zamočil, saj ima fraza za temnopolte slabšalni pomen.
Oglej si celoten članek

Fraza "to black up" v urbanem angleškem slovarju uporabljajo za označevanje črnskih "omar", ki se jih pokliče na pomoč, ko je ogrožen eden od "bratov". Tako eden od pomenov na spletni strani urbandictionary.com frazo prevaja kot "vpoklicati na pomoč črnuhe". Drugi pomen označuje belca, ki se zakrinka v temnopolto osebo.

Volkswagnu po tem, ko se je znašel pod plazom kritik, ni preostalo drugega, kot da se opraviči in posebno različico za britanski trg preimenujev up! black!. Na preostalih evropskih trgih vztraja pri različici black up!, ki ji dela družbo tudi white up!.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:42 13. Januar 2012.

    Kaj ni lepo videt nigerja v črnem avtu in to še VW!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.