VW bo povzročil, da bo poštar zvonil le še enkrat

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Če bo nekdo pozvonil na domofon hiše ali stanovanja, se bo lastnik lahko sedaj oglasil kar iz avtomobila z vgrajenim Volkswagnovim Car-Net sistemom.
Oglej si celoten članek

Volkswagen je napovedal novost, ki jo je pripravil v sodelovanju z znanim proizvajalcem vhodnih vrat, podjetjem Hörmann, ter start-up podjetjem DoorBird.

Volkswagnov infotainment postaja vse zmogljivejši, nabor funkcij pa vse številnejši. Na sejmu elektrotehnike v Berlinu bodo Nemci predstavili serijsko izvedbo funkcije Volkswagen Car-Net App-Connect DoorBird App, da se bo lastnik nekomu, ki mu bo zvonil na vrata stanovanja, javil kar iz avta. 

Ideja sicer ni nova, in že deluje prek aplikacije na telefonih, a je izvedba iz premikajočega avtomobila bolj zahtevna. Volkswagnu je uspelo in slabo leto po konceptu tehnologije, ki je bil na sejmu CES v Las Vegasu vgrajen v demonstracijsko vozilo BUDD-e, že imajo končni produkt.

Sistem bo omogočal več stvari. Voznik bo lahko zgolj opozorjen, da mu nekdo doma zvoni na vrata. Naslednji korak je vzpostavitev glasovne povezave z obiskovalcem kar izza volana, v prihodnosti pa bo mogoče iz avtomobila odpreti celo vrata in obiskovalca spustiti v svoj dom, napovedujejo pri VW

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:06 7. September 2016.

    Super. To bo ta prava rešitev za JJ, da ga bo poštar našel ! ;-))) oz. da bo Janez videl, …

  • 18:26 6. September 2016.

    Nekako tako bi šlo: Dober dan, potrebujete kaj mladega krompirja. Ne hvala, vozim.

  • 13:34 6. September 2016.

    he he pa najbolj, da mu povemo še kje mamo spravljene dragocenosti, da nam ne bo razmetal stanovanja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.