Avto
74 ogledov

VW bo povzročil, da bo poštar zvonil le še enkrat

Volkswagen car-net door bird Volkswagen
Če bo nekdo pozvonil na domofon hiše ali stanovanja, se bo lastnik lahko sedaj oglasil kar iz avtomobila z vgrajenim Volkswagnovim Car-Net sistemom.

Volkswagen je napovedal novost, ki jo je pripravil v sodelovanju z znanim proizvajalcem vhodnih vrat, podjetjem Hörmann, ter start-up podjetjem DoorBird.

Volkswagnov infotainment postaja vse zmogljivejši, nabor funkcij pa vse številnejši. Na sejmu elektrotehnike v Berlinu bodo Nemci predstavili serijsko izvedbo funkcije Volkswagen Car-Net App-Connect DoorBird App, da se bo lastnik nekomu, ki mu bo zvonil na vrata stanovanja, javil kar iz avta. 

Ideja sicer ni nova, in že deluje prek aplikacije na telefonih, a je izvedba iz premikajočega avtomobila bolj zahtevna. Volkswagnu je uspelo in slabo leto po konceptu tehnologije, ki je bil na sejmu CES v Las Vegasu vgrajen v demonstracijsko vozilo BUDD-e, že imajo končni produkt.

Sistem bo omogočal več stvari. Voznik bo lahko zgolj opozorjen, da mu nekdo doma zvoni na vrata. Naslednji korak je vzpostavitev glasovne povezave z obiskovalcem kar izza volana, v prihodnosti pa bo mogoče iz avtomobila odpreti celo vrata in obiskovalca spustiti v svoj dom, napovedujejo pri VW

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • Zmago 12:06 07.september 2016.

    Super. To bo ta prava rešitev za JJ, da ga bo poštar našel ! ;-))) oz. da bo Janez videl, zakaj ga poštar išče ravno takrat, ko ga ni doma. ;-))))

  • Avatar cvekalo
    cvekalo 18:26 06.september 2016.

    Nekako tako bi šlo: Dober dan, potrebujete kaj mladega krompirja. Ne hvala, vozim.

  • kontrahan 13:34 06.september 2016.

    he he pa najbolj, da mu povemo še kje mamo spravljene dragocenosti, da nam ne bo razmetal stanovanja.