VW crafter v segment velikih dostavnikov uvaja do zdaj nevidene novosti

Foto: Volkswagen Volkswagen crafter Foto: Volkswagen Volkswagen crafter Foto: Volkswagen Volkswagen crafter Foto: Volkswagen Volkswagen crafter Foto: Volkswagen Volkswagen crafter Foto: Volkswagen Volkswagen crafter
Volkswagen je predstavil drugo generacijo crafterja, velikega dostavnika, ki v svoj razred prinaša dolg seznam novosti, od asistenčnih sistemov do izpopolnjenih dizelskih motorjev za gospodarska vozila, s količnikom upora 0,33.
Oglej si celoten članek

Prvi VW crafter je bil narejen na osnovi Mercedes-Benzovega sprinterja. Novinec je razvit povsem na novo in je izključno VW-jev izdelek. Natančno je prilagojen potrebam in zahtevam najrazličnejših skupin uporabnikov, zato so na voljo štirje osnovni modeli, na voljo so tri različne dolžine in tri različne višone.

V novo generacijo crafterja bodo pri VW vgrajevali Novi novo razvite motorje EU 6. Posebej zanj je bil razvit 2,0-litrski motor TDI z oznako "EA 288Nutz", ki je na voljo v štirih različno močnih izvedbah: stranke se lahko odločijo za 75 kW (102 KM), 90 kW (122 KM) in 103 kW (140 KM) – ali za izvedbo BiTurbo-TDI s 130 kW (177 KM). Motorje je možno kombinirati s pogonom na sprednja ali zadnja kolesa ter tudi štirikolesnim pogonom 4motion, ter ročnim in avtomatskim menjalnikom.

Prvič tudi elektromehansko krmiljenje

V crafterja se prvič vgrajuje elektromehansko krmiljenje, ki je v tem razredu edinstveno in ki omogoča povezovanje z velikim številom aktivnih asistenčnih sistemov, kot so na primer ESP s funkcijo stabiliziranja prikolice, avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), funkcija večnaletnega zaviranja, opcijska asistenca za bočni veter, asistenca za manevriranje s prikolico ... Pri pasivnih varnostnih sistemih so poleg čelnih in stranskih varnostnih blazin ter varnostnih blazin za glavo za voznika in potnike v ponudbi še kamera za vzvratno vožnjo, parkirni sistem in asistenca za odparkiranje (Rear Traffic Alert). LED-žarometi, funkcija statičnih smerno prilagodljivih luči ter avtomatski vklop in izklop dolgih luči.

grega.prebil@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.