VW roadster za leto 2013

Foto: Žurnal24 Volkswagnov roadster na cesti pričakujejo leta 2013 za ceno 24 tisoč evrov. (Fot Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Britanski AutoExpress je po podatkih nemških virov objavil novico, da je Volkswagnov blueSport concept, predstavljen lani v Detroitu, dobil zeleno luč za proizvodnjo.
Oglej si celoten članek

Volkswagen blueSport concept poganja dvolitrski štirivaljni turbodizelski motor, ki premore 132 kW/180 in 350 Nm navora.

Koncept v dolžino meri štiri metre, v višino 126 centimetrov, medosna razdalja je 243 centimetrov, teža pa 1200 kilogramov. Serijski model naj se v primerjavi s konceptom na zunaj ne bi bistveno razlikoval, streha pa naj bi bila klasična – platnena. Kar zadeva pogonske agregate, naj bi se omenjenemu dvolitrskemu dizelskemu motorju pridružila še 1,4 TFSI in dvolitrski turbobencinski motor. Šeststopenjski ročni menjalnik bo v standardni opremi, ob doplačilu pa si bodo vozniki lahko izbrali tudi DSG-menjalnik z dvojno sklopko. Pri Volkswagnu niso pozabili na sistem regeneracije zavorne sile in sistem start/stop, ne zavračajo pa niti možnosti prihoda hibridne različice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.