Avto
3 ogledov

VW roadster za leto 2013

Volkswagnov roadster na cesti pričakujejo leta 2013 za ceno 24 tisoč evrov. (Fot
1/21
Žurnal24 main
Britanski AutoExpress je po podatkih nemških virov objavil novico, da je Volkswagnov blueSport concept, predstavljen lani v Detroitu, dobil zeleno luč za proizvodnjo.

Volkswagen blueSport concept poganja dvolitrski štirivaljni turbodizelski motor, ki premore 132 kW/180 in 350 Nm navora.

Koncept v dolžino meri štiri metre, v višino 126 centimetrov, medosna razdalja je 243 centimetrov, teža pa 1200 kilogramov. Serijski model naj se v primerjavi s konceptom na zunaj ne bi bistveno razlikoval, streha pa naj bi bila klasična – platnena. Kar zadeva pogonske agregate, naj bi se omenjenemu dvolitrskemu dizelskemu motorju pridružila še 1,4 TFSI in dvolitrski turbobencinski motor. Šeststopenjski ročni menjalnik bo v standardni opremi, ob doplačilu pa si bodo vozniki lahko izbrali tudi DSG-menjalnik z dvojno sklopko. Pri Volkswagnu niso pozabili na sistem regeneracije zavorne sile in sistem start/stop, ne zavračajo pa niti možnosti prihoda hibridne različice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.