Yamahin robot bo hitrejši od Rossija

Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot Foto: Yamaha Yamahin motobot
Yamaha je na avtomobilskem salonu v Tokiu predstavila koncept robota, poimenovanega motobot, katerega edini cilj je, da bo na motociklu hitrejši od človeka, to pomeni tudi hitrejši od Valentina Rossija.
Oglej si celoten članek

Pri Yamahi so v javnost posredovali zanimiv videoposnetek, v katerem robot na yamahinem motociklu, poimenovan motobot, opozarja devetkratnega pravaka v MotoGP Valentina Rossija, da bo nekoč hitrejši od njega.

Pri Yamahi upajo, da bi lahko robot že kmalu vozil hitreje od 200 km/h, zaenkrat pa je motor opremljen še z pomožnimi kolesi, da se v ovinku ne bi prevrnil. V videoposnetku "motobot" sam priznava, da je šele na začetku svoje poti, da napreduje z vsakim dnem in da trenutno na stezi verjetno ne bi premagal niti petletnika. A hkrati pravi, da ni človek in da bo nekoč zmogel stvari, ki jih človek ne zmore. Narejen je, da prehiti človeka in se pri tem, "brez besed", s pomočjo video posnetka, primerja z Rossijem

Japonce čaka še veliko dela, preden bo projekt lahko zaživel, njihov cilj pri razvoju tehnologije pa je tudi izboljšanje varnosti vožnje enoslednih vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.