Avto
16 ogledov

Yamahin robot bo hitrejši od Rossija

Yamahin motobot
1/11
Yamaha
Yamaha je na avtomobilskem salonu v Tokiu predstavila koncept robota, poimenovanega motobot, katerega edini cilj je, da bo na motociklu hitrejši od človeka, to pomeni tudi hitrejši od Valentina Rossija.

Pri Yamahi so v javnost posredovali zanimiv videoposnetek, v katerem robot na yamahinem motociklu, poimenovan motobot, opozarja devetkratnega pravaka v MotoGP Valentina Rossija, da bo nekoč hitrejši od njega.

Pri Yamahi upajo, da bi lahko robot že kmalu vozil hitreje od 200 km/h, zaenkrat pa je motor opremljen še z pomožnimi kolesi, da se v ovinku ne bi prevrnil. V videoposnetku "motobot" sam priznava, da je šele na začetku svoje poti, da napreduje z vsakim dnem in da trenutno na stezi verjetno ne bi premagal niti petletnika. A hkrati pravi, da ni človek in da bo nekoč zmogel stvari, ki jih človek ne zmore. Narejen je, da prehiti človeka in se pri tem, "brez besed", s pomočjo video posnetka, primerja z Rossijem

Japonce čaka še veliko dela, preden bo projekt lahko zaživel, njihov cilj pri razvoju tehnologije pa je tudi izboljšanje varnosti vožnje enoslednih vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.