Yugo 15 let trohnel v puščavi, je še sposoben vžgati?

Foto: Youtube/Vojnik SFRJ
Foto: Youtube/Vojnik SFRJ
Nekemu Američanu vprašanje ni dalo miru.
Oglej si celoten članek

V 80. letih je takratna Jugoslavija v ZDA izvozila okoli 140 tisoč primerkov modela yugo, kar še danes velja za eno največjih izvoznih -uvoznih zgodb med tem delom Evrope in najmočnejšim gospodarstvom na svetu. Za uspeh se ima zahvaliti tudi ceni, saj so ga prodajali za 3.990 dolarjev.

Nadaljevanje zgodbe poznamo, yugo/jugo se v ZDA ni ravno proslavil oziroma je postal slaven predvsem zaradi svoje slabe kvalitete. In prav sloves enega najslabših avtov vseh časov je danes za marsikaterega zbiratelja zelo mikaven. 

Našli smo jo Zastava 128, limuzina v senci stoenke in fička

Youtube uporabnik z imenom Vojnik SFRJ je v ameriški puščavi naletel na žalosten prizor. Najbolj luksuzen model GVX je kakih 15 let zapuščeno ždel v pesku in bodičevju. Svoje so dodali še razni glodalci. A uporabnik, ki ga očitno na nekdanjo Jugoslavijo vežejo sentimentalne vezi, se je odločil avto vrniti v življenje. Kupil ga je za 50 dolarjev in začel z remontom.

Pomagal si je tudi s kaseto Šabana Šaulića, začuda pa ne s čevapčiči. V kolikšni meri mu je uspelo?

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:45 27. Julij 2020.

    Še je sposoben vžgati! Samo dovolj bencina je potrebno politi po njem :)

  • 12:24 9. Julij 2020.

    FIAT je v puščavo Libije na parkiranje, pošiljal vso hiperprodukcijo tovarne v Torinu , Zato so bili FIATI 2 leti …

  • 12:15 9. Julij 2020.

    V puščavi avto me more trohneti ! Zakaj imajo pa v USA največje postajališče za avione , ki nimajo dela …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.