Avto
12018 ogledov

Yugo 15 let trohnel v puščavi, je še sposoben vžgati?

Yugo Youtube/Vojnik SFRJ
Nekemu Američanu vprašanje ni dalo miru.

V 80. letih je takratna Jugoslavija v ZDA izvozila okoli 140 tisoč primerkov modela yugo, kar še danes velja za eno največjih izvoznih -uvoznih zgodb med tem delom Evrope in najmočnejšim gospodarstvom na svetu. Za uspeh se ima zahvaliti tudi ceni, saj so ga prodajali za 3.990 dolarjev.

Nadaljevanje zgodbe poznamo, yugo/jugo se v ZDA ni ravno proslavil oziroma je postal slaven predvsem zaradi svoje slabe kvalitete. In prav sloves enega najslabših avtov vseh časov je danes za marsikaterega zbiratelja zelo mikaven. 

Zastava 128 Našli smo jo Avto Zastava 128, limuzina v senci stoenke in fička

Youtube uporabnik z imenom Vojnik SFRJ je v ameriški puščavi naletel na žalosten prizor. Najbolj luksuzen model GVX je kakih 15 let zapuščeno ždel v pesku in bodičevju. Svoje so dodali še razni glodalci. A uporabnik, ki ga očitno na nekdanjo Jugoslavijo vežejo sentimentalne vezi, se je odločil avto vrniti v življenje. Kupil ga je za 50 dolarjev in začel z remontom.

Pomagal si je tudi s kaseto Šabana Šaulića, začuda pa ne s čevapčiči. V kolikšni meri mu je uspelo?

 

 
Komentarjev 4
  • sandi76 09:45 27.julij 2020.

    Še je sposoben vžgati! Samo dovolj bencina je potrebno politi po njem :)

  • Žurnalček 12:24 09.julij 2020.

    FIAT je v puščavo Libije na parkiranje, pošiljal vso hiperprodukcijo tovarne v Torinu , Zato so bili FIATI 2 leti starejši , kot so kazali tovarniški dokumenti , narejeni šele, ko so te avtomobile dali in prišli v prodajo ! ...prikaži večodajo ! Zato zamik med datumi na steklih in na dokumentih !

  • Žurnalček 12:15 09.julij 2020.

    V puščavi avto me more trohneti ! Zakaj imajo pa v USA največje postajališče za avione , ki nimajo dela ?